Study and Exam
Home

Study and Exam

Study Process

The steps to study and prepare for the exams are mentioned below:

Just like everywhere else in life, firstly you need to decide to join the institute.

Once you have made the decision, you need to apply and contact us for the exam through the online portal.

You will get a tutor who would prepare you for the test.

The tutor will teach you through different platforms, like video calls, phone calls and phone conversations.

The tutor will also give you the complete syllabus along with the important reading material.

Once the tutor has taught you everything, it’s all up to you to prepare and excel in the exams.

We will teach you around 300 to 400 different questions related to our 22 different courses. Here are some questions which you need to prepare for the exams. We will make you a complete expert in each course. You will be asked these questions during the exams:

 

Q1. Explain Digital marketing?

Ans: Digital marketing is all about the tactics for brand marketing via online channels. It includes various techniques like SEO, SEM, Link building, Email marketing, PPC, Affiliate Marketing, etc.

 

Q2. What is SEO & why is it so important?

Ans. In simple words, SEO or Search Engine Optimization denotes to any activity performed for the improvement of Search Engine rankings of websites, products, services or other content. It shows unpaid results which is also referred to as “free”, “organic”, “natural” or “earned” results.

 

Q3.  What Are The Problems Of Investigative Journalism?

Ans. Among the problems I encountered was finding, gaining access to, & then protecting the identity of sources for inside info. Then you still have to get some type of confirmation the info you have obtained is accurate & verifiable.

 

Q4. Which social network is considered the most popular for business to business marketing?

  1. Facebook
  2. Orkut
  3. Ryze
  4. LinkedIn

Ans. d

 

Q5. Google, Bing, Yahoo, AOL and MSN are examples of e-trailers.

  1. True
  2. False

Ans. A

Exam

After you have been given a tutor, you need to give the exams. You can either give the exams online, through a phone call or give them in our headquarters located in Islamabad. There are two options to take the exams:

The first choice you have is to give the exams through the normal process by getting a tutor and preparing for the test.

The people who want to pass the exam without studying can also contact with us directly. 

Once, you have passed the two tests, you need to undergo a final test to test your abilities. Here are the questions that you will have to answer in the exams:  

Exam Process:

In exams, we will ask you around 50 to 100 different questions and you will need to get around 70% marks in the exam. Some common examples of questions which you would need to answer in exams include:

 

Q1. What does SEO stand for?

Ans. SEO stands for Search Engine Optimization

 

Q2. What are the key areas where you can use keywords to optimize your site ranking?

Ans. For better page ranking, keywords can be used in the following areas-

  • Website URL
  • Website Title
  • Meta tag
  • Web page content
  • Body text
  • Headlines

 

Q3. Why Are Professional Ethics So Important In Journalism And The Legal World?

Ans. Lawyers are held to a code of ethics by law (not that they necessarily follow it). As far as journalists are concern, it is more like a suggested set of guidelines. These days it is very rare to find any kind of ethics in Journalism.

 

Q4. Twitter was the mastermind of:

  1. internet
  2. Wikipedia
  3. Smart Guys
  4. Jack Dorsey

Ans. d

 

Q5. Business-to-business (B2B) e-commerce involves commercial transactions between an organization and other organizations (inter-organizational marketing).
A. True

B. False

Ans. A

Need Help? Chat with us