Bookings and Enquiry
+923335561828 | +971564872772
| | | | | | |

Study and Exam


Study Process

The steps to study and prepare for the exams are mentioned below
Just like everywhere else in life, firstly you need to decide to join the institute.
Once you have made the decision, you need to apply and contact us for the exam through the online portal.
You will get a tutor who would prepare you for the test.
The tutor will teach you through different platforms, like video calls, phone calls and phone conversations.
The tutor will also give you the complete syllabus along with the important reading material.
Once the tutor has taught you everything, it’s all up to you to prepare and excel in the exams.
We will teach you around 300 to 400 different questions related to our 22 different courses. Here are some questions which you need to prepare for the exams. We will make you a complete expert in each course. You will be asked these questions during the exams:

Q1. Explain Digital marketing?

Ans: Digital marketing is all about the tactics for brand marketing via online channels. It includes various techniques like SEO, SEM, Link building, Email marketing, PPC, Affiliate Marketing, etc.

Q2. What is SEO & why is it so important?

Ans. In simple words, SEO or Search Engine Optimization denotes to any activity performed for the improvement of Search Engine rankings of websites, products, services or other content. It shows unpaid results which is also referred to as “free”, “organic”, “natural” or “earned” results.

Q3. What Are The Problems Of Investigative Journalism?

Ans. Among the problems I encountered was finding, gaining access to, & then protecting the identity of sources for inside info. Then you still have to get some type of confirmation the info you have obtained is accurate & verifiable.

Q4. Which social network is considered the most popular for business to business marketing?

Facebook
Orkut
Ryze
LinkedIn
Ans. d

Q5. Google, Bing, Yahoo, AOL and MSN are examples of e-trailers.

True
False
Ans. A

Exam

After you have been given a tutor, you need to give the exams. You can either give the exams online, through a phone call or give them in our headquarters located in Islamabad. There are two options to take the exams

The first choice you have is to give the exams through the normal process by getting a tutor and preparing for the test.

The people who want to pass the exam without studying can also contact with us directly.

Once, you have passed the two tests, you need to undergo a final test to test your abilities. Here are the questions that you will have to answer in the exams:

Exam Process:

In exams, we will ask you around 50 to 100 different questions and you will need to get around 70% marks in the exam. Some common examples of questions which you would need to answer in exams include

Q1. What does SEO stand for?

Ans. SEO stands for Search Engine Optimization

Q2. What are the key areas where you can use keywords to optimize your site ranking?

Ans. For better page ranking, keywords can be used in the following areas- Website URL
Website Title
Meta tag
Web page content
Body text
Headlines

Q3. Why Are Professional Ethics So Important In Journalism And The Legal World?

Ans. Lawyers are held to a code of ethics by law (not that they necessarily follow it). As far as journalists are concern, it is more like a suggested set of guidelines. These days it is very rare to find any kind of ethics in Journalism.

Q4. Twitter was the mastermind of

internet
Wikipedia
Smart Guys
Jack Dorsey
Ans. d

Q5. Business-to-business (B2B) e-commerce involves commercial transactions between an organization and other organizations (inter-organizational marketing).

A. True
B. False
Ans. A

Publak Institute Islamabad

03335561828 |

Why Choose Us?

There are several advantages as to why you should take online courses. Some major reasons to join the online courses are mentioned below:

1. One of the main reasons to join Publak Institute is that they offer several options for the students.
2. Online institutes like Publak Institute are an affordable option for students in comparison to the traditional colleges.
3. Publak institute offers a great learning environment for the students. Students just need to listen to messages and send them electronically.
4. The online courses provide students with opportunity to plan their courses. They provide convenience to the students and they can plan ahead of time.
5. Online institutions, like Publak Institute, offer students the opportunity to work on different jobs and raise their family at the same time.
6. During thunderstorms, students become vulnerable and they may need to cancel their classes. However, online institutes have no such limitations and they can go on in any conditions.
7. The most basic courses require the students to develop new skills. Thus, the online classes improve the technical skills of individuals.
8. A major advantage of joining Publak Institute is that students can pursue their own interests while doing full-time study.
9. Publak Institute makes a person quite responsible as he is able to take the education in his own hands. Thus, it is quite empowering.
10. A major advantage of joining Public Institute is that you will be quite well-supported by several other students.




Our Partners





Contact

03335561828

Email

info@publakinstitute.com

Publakgroup@gmail.com

Location

1st F, O no 1. Arshad Sharif Plaza. G-11 Markaz, Islamabad, Pakistan

WhatsApp

Live Chat   +971564872772



Copyright © 2020 Publak Institute. All Rights Reserved